Interne opleding + de beste voorwaarden
Goed voor elkaar

De week van… Manon

Manager Verkoop & Markt Manon Wools is 40 jaar en sinds 2008 in dienst bij Roosdom Tijhuis. Ze begon na afronding van haar studie Vastgoed & Makelaardij in Groningen als junior planontwikkelaar. “Een vriendin tipt mij over de vacature, ik was op dat moment nog bezig met de vervolgopleiding Vastgoedrecht maar het was me al vrij snel duidelijk dat ik verder wilde in de projectontwikkeling. Deze kans kwam dus super gelegen, ik werd aangenomen en verhuisde vanuit Groningen naar Enschede. Ik ben geboren en getogen in Wierden dus het vinden van een leuke baan in Twente was een extra bonus.”

Met wie werk je samen?
“Ik werk op de afdeling planontwikkeling waar veel disciplines samenwerken van architecten, planontwikkelaars, ontwikkelingsmanagers, adviseur Verkoop & Markt tot bedrijfsadviseurs. We weten elkaar te vinden als het nodig is en zijn een hecht en gezellig team. Ook de lijnen met het bouwbedrijf zijn kort. Dat maakt mijn functie erg leuk. Daarnaast geven de vele externe samenwerkingen met gemeenten, andere ontwikkelaars en makelaars mij veel energie.”

Wat zijn jouw taken?
“Die zijn erg divers. Ik monitor de verkoop en bespreek samen met Martin Companje en Gert Jan ten Brinke de verkoopvoortgang en projectinhoudelijk de aandachtspunten en kansen. Tevens houd ik mij bezig met de planning waarbij nauw contact is met Herman Pluimers en Johan van de Willige om te monitoren of de verkoop en planning van de ontwikkeling aansluit op de bouwproductie. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de makelaars over de contractvorming met onze particuliere kopers en stuur ik het team van Adviseurs Verkoop & Markt aan om te zorgen dat al onze projecten goed vermarkt worden, zowel offline als online. Ons bedrijf heeft veel grondposities waarbij we samenwerken met andere ontwikkelaars, samen kijken we naar een invulling voor het plangebied en woonomgeving. Eigenlijk is geen dag hetzelfde en dat maakt het werk erg leuk.”

“Ik houd ervan om samen te werken en partijen te verbinden om zo tot maximaal resultaat te komen.”

Wat is er zo mooi aan jouw vak?
“Dat alles wat we doen uiteindelijk resulteert in de realisatie van mooie woningen en je daarmee bijdraagt aan het woongeluk van de klant. Voor zowel de particuliere klant als corporaties, beleggers en zorgpartijen moet de ervaring met ons een prettige ervaring zijn en daaraan mijn bijdrage leveren is fijn. Vaak wordt onderschat wat erbij komt kijken om ├╝berhaupt te kunnen bouwen. Door de kennis die ik heb opgedaan als planontwikkelaar weet ik wat de aandachtspunten zijn en hoe de processen verlopen. Door de vele contacten extern en intern leer je ook elke keer weer bij, en dat maakt het werk extra uitdagend.”

Hoe blijf je bij?
“Eigenlijk door gewoon te doen! Jezelf kritische vragen stellen, maar ook vragen durven te stellen aan anderen. De markt verandert continu maar door logisch te blijven nadenken, je te verplaatsen in de klant maar ook in de technische en online mogelijkheden zijn er continu kansen om maximaal resultaat te halen. Daarnaast blijf je ook bij doordat ik veel contact heb met externen waaronder makelaars, collega-ontwikkelaars, gemeentes en geldverstrekkers. Zij hebben weer hele andere data, kennis en visie die je weer kunt toepassen op de ontwikkeling en verkoop van een plan.”

Wat zijn jouw persoonlijke mijlpalen?
“Ah dat is eigenlijk best lastig, je werkt echt samen in een team. Maar waar ik wel heel erg blij van wordt, is als ik door de wijken rijd waar ik vanaf het begin af aan al betrokken ben geweest bij de opzet en planvorming. Zoals bijvoorbeeld mijn allereerste plannen in de Bornsche Maten, Lombok Zuid in Eerbeek of het Stationskwartier in Kampen. Dat zijn inmiddels prachtige woonwijken geworden!”

Waarom Roosdom Tijhuis?
“Bij Roosdom Tijhuis voelde ik me gelijk thuis. Ik houd van korte lijnen en een prettige werksfeer. Daarnaast moet ik wel uitgedaagd worden in wat ik doe en dat lukt hier goed. Ik vind het interessant dat we door heel Nederland projecten ontwikkelen en geen plan hetzelfde is.”