Een mooi salaris + fijne collega's
Goed voor elkaar

Rutger Plaggenmarsch, werkvoorbereider bij Roosdom Tijhuis

Rutger Plaggenmarsch, werkvoorbereider bij Roosdom Tijhuis

Rutger Plaggenmarsch over werken bij Roosdom Tijhuis

De 28-jarige Rutger Plaggenmarsch werkt sinds 2018 voor Roosdom Tijhuis en heeft vanuit ons traineeship de stap gezet naar werkvoorbereiding. Hij vertelt graag over zijn loopbaan binnen ons bedrijf.

Van tekenafdeling tot planontwikkeling

“Ik ben mijn traineeship begonnen op de tekenafdeling. Hier heb ik als tekenaar ontwerpen uitgewerkt tot verkooptekeningen, bouwaanvragen en werktekeningen. Ik vond het een erg leuke, afwisselende functie, onder meer omdat bij Roosdom Tijhuis alles wordt uitgetekend in een 3D-model. Dit maakt het werk erg realistisch en bovendien is het 3D-model de basis voor een heel bouwtraject. Vervolgens heb ik een half jaar op de afdeling werkvoorbereiding gewerkt, waar ik direct de verantwoordelijkheid kreeg over een eigen project. De contacten met onderaannemers, uitvoering en collega’s op kantoor vond ik erg variërend en leuk. Na de werkvoorbereiding heb ik een half jaar als calculator gewerkt. In die tijd heb ik me beziggehouden met het maken van werkbegrotingen, aanvragen, het controleren van offertes en het uitrekenen van materialen. Als afsluiting van mijn traineeship heb ik nog een half jaar op de afdeling planontwikkeling gewerkt. Hier heb ik geleerd dat elk project zijn eigen voorbereiding, aandachtspunten, uitdagingen en belemmeringen heeft. De weg naar het opstarten van een project en het ontwikkelen tot verkoop is erg interessant.”

Breed beeld van het bedrijf, vakgebieden en de specialisten

“Tijdens mijn traineeship heb ik ervaren dat elke afdeling en werknemer binnen Roosdom Tijhuis je enthousiast wil helpen met zijn of haar vak. Iedereen maakt graag tijd voor je vrij en als trainee word je gezien als volwaardige collega. Het mooiste wat ik heb bereikt in het driejarige traineeship, is dat ik een breed beeld heb gekregen van het bedrijf, alle vakgebieden en de specialisten – een aanrader voor iedereen die net is afgestudeerd. Ook heb ik alle fasen van een project meegemaakt: vanaf de initiatieffase en het ontwerp (planontwikkeling) tot de technische uitwerking (tekenkamer), de werkvoorbereiding, het financiële gedeelte (calculatie) én het opleveren en de evaluatie.”

Contact met de verschillende afdelingen

Inmiddels is Rutger werkvoorbereider bij Roosdom Tijhuis – een functie die valt en staat met de planning. “Wij moeten zorgen dat collega’s en onderaannemers op de bouwplaats door kunnen gaan. Om dat te bereiken hebben we veel contact met de verschillende afdelingen binnen en buiten. Daarbij is het een voordeel dat ik op veel van die afdelingen heb gewerkt. Het zorgt voor begrip en het versterkt elkaar, omdat er erkenning is. Als werkvoorbereider kom ik ook met regelmaat op de bouwplaats en het overleg met de uitvoerder en onderaannemers hier vind ik erg leuk. Hoe kunnen we het nog beter maken? Of wat moeten we de volgende keer anders doen? Maar wat mij het meest aanspreekt aan mijn huidige functie, is dat de werkvoorbereiding het dichtst tegen de praktijk aan zit. Je koopt in, ondersteunt, controleert, verbetert én bent actief betrokken bij de techniek.”