Een mooi salaris + fijne collega's
Goed voor elkaar

Meekijken met…. Jacob Ak

Meekijken met…. Jacob Ak

Het personeel vormt het hart van het bedrijf. Bij Roosdom Tijhuis werken veel bevlogen krachten. Wie zijn onze medewerkers en wat doen zij binnen onze organisatie? In de eerste aflevering kijken we mee met Jacob Ak.

Jacob Ak is 24 jaar en woont bij zijn ouders in Rijssen. Hij kwam via het praktijkonderwijs als stagiair bij Roosdom Tijhuis binnen. Inmiddels heeft Jacob een vaste baan, hij fungeert als algemeen medewerker in de kappenhal. “Ik heb het prima naar mijn zin, ga iedere dag fluitend naar mijn werk.”

Naast zijn werkzaamheden geeft hij namens Roosdom Tijhuis zo nu en dan voorlichting op scholen, zoals bij Bouwmensen. “Dat gebeurt in de vorm van een presentatie. Dat vind ik erg leuk om te doen. En belangrijk, er is zoals bekend de komende jaren veel aanwas nodig. Ik hoop met mijn verhaal leerlingen enthousiast te maken voor een baan in de bouw. Als dat lukt, geeft dat voldoening.”

Sociaal

Jacob werkt acht jaar bij ons bedrijf. Hij volgde praktijkonderwijs, houtbewerking was zijn hoofdvak. “Na mijn stage kon ik bij Roosdom Tijhuis blijven, daar sprak veel vertrouwen uit. Dat deed me goed. De afgelopen jaren heb ik mijzelf verder kunnen ontwikkelen. Het is fijn dat mij die kans geboden is.” Zijn chef in de kappenhal, Marco de Jong is erg tevreden over zijn instelling. “Jacob kwam hier onder begeleiding binnen en kan nu volledig zelfstandig werken. Hij is in alle opzichten enorm gegroeid, heel knap. Jacob is erg sociaal, zit goed in zijn vel en is een kind van de club, zoals wij dat zeggen.”

Variatie

In de kappenhal aan de Jutestraat waar de afdeling Toelevering is gehuisvest vinden we Jacob. Hij is druk bezig, terwijl de muziek op de achtergrond voor een ontspannen sfeer zorgt. “Er staat Qmusic, Radio 2 of een piratenzender op. Voor ieder wat wils. En er wordt regelmatig meegezongen, haha.”

“Jacob is een harde werker, maar er is zeker ook tijd voor een grapje.”

De algemeen medewerker ontfermt zich vooral over de prefab kappen, ook wel de dakelementen genoemd. Maar er worden ook overstekken, knieschotten, platte daken en wandjes gemaakt. Hij laat zien hoe hij met de computergestuurde framing bank uit de voeten kan. “Interessant om te bedienen. Daarmee moeten de verschillende maten worden ingevoerd, die lees ik af van de tekeningen. Het zorgt voor variatie in mijn werk.”