Samen innoveren + een mooi salaris
Goed voor elkaar

Projectleiding in de praktijk

Het verhaal van projectleider Remco Mestebeld

“Regelmatig ontwikkelen we woningbouw over meerdere jaren, zoals in de wijk Kernhem in Ede. Aan dat project heb ik zes jaar gewerkt – inmiddels heb ik het overgedragen aan een collega. In die jaren zie je dan stukje bij beetje een hele nieuwe wijk ontstaan, waar steeds meer mensen met veel plezier gaan wonen. Dat is heel gaaf!”

Aan het woord is één van onze projectleider, Remco Mestebeld. In deze blog vertelt hij met veel enthousiasme over zijn werk bij Roosdom Tijhuis.

Projectleiding voor woningbouw, zorg en méér
“Binnenkomende projecten worden in overleg met alle collega’s toegewezen aan een projectleider: wie heeft tijd én vindt het leuk? De hoofdmoot van onze projecten bestaat uit woningbouw – en die projecten zijn ontzettend afwisselend. Daarnaast doen we projecten in de recreatiebouw, appartementenbouw en bouw voor zorg. In dat laatste heb ik mij naast de woningbouw gespecialiseerd. In februari 2024 is bijvoorbeeld in Nieuwveen een complex met 80 zorgappartementen opgeleverd. Dit soort projecten zijn extra uitdagend – in de positieve zin van het woord – omdat je met veel externe partijen samenwerkt. Ook sta ik in zorgprojecten dichter bij de opdrachtgever en de eindgebruiker dan bij reguliere woningbouw. Ik denk mee over hoe mensen het gebouw gaan gebruiken en wat dit dan voor de bouw betekent. Kortom: ik kan mijn kennis en ervaring goed inzetten.”

Van werkvoorbereider naar projectleider: een mooie kans
Remco is inmiddels acht jaar projectleider, hiervoor werkte hij in de werkvoorbereiding. “Waar je als werkvoorbereider een stukje van een project oppakt, maak je als projectleider ieder project van A tot Z mee. Dat sprak mij aan. Bij Roosdom Tijhuis heb ik de kans gekregen om in deze functie door te groeien. Ik heb mijn vak on the job en onder goede begeleiding van ervaren collega’s geleerd.”

Roosdom Tijhuis, alle disciplines in eigen huis
“Ik ben nu eindverantwoordelijk voor mijn eigen projecten – zowel financieel als in de uitvoering”, vertel Remco verder. “Ik overleg met opdrachtgevers en uitvoerders, woon bouwvergaderingen bij, maak de bouw- en personeelsplanning, maak financiële prognoses en denk de bouwplaatsinrichting uit. Mijn werk doe ik zowel op kantoor als op de bouwplaats. Ook geef ik leiding aan het projectteam. Meestal werk ik aan een stuk of acht projecten tegelijk, en voor ieder project wordt een ander team samengesteld. We hebben bij Roosdom Tijhuis alles in huis – zelfs architecten. Doordat we zo intern gericht zijn, zijn de lijnen kort en kunnen we snel schakelen. In een projectteam werken alle disciplines samen: van werkvoorbereiding en de tekenkamer tot calculatie, planontwikkeling en kopersbegeleiding. Ik heb dus contact met veel verschillende collega’s, en ook dat maakt mijn werk ontzettend leuk. ”

Prefab bouwen = veel afwisseling in projecten
Wat het werken bij ons familiebedrijf volgens Remco extra bijzonder maakt, is dat alle projecten prefab worden gebouwd. “Prefab zit echt in ons DNA en we lopen voorop in nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Onder de noemer ‘Gevelklaar’ wordt zelfs het metselwerk al in de fabriek gemaakt! En je zou het misschien niet direct zeggen, maar het prefab-bouwen heeft ook impact op mijn werk als projectleider. Hierdoor hebben we namelijk een snelle doorloop tijd en heb ik veel afwisseling in projecten.”

“Nóg een reden dus waarom ik hier zo graag werk!”