Vet handig worden + je maten als collega's
Goed voor elkaar

Roy Harink, projectleider/werkvoorbereider

Roy Harink heeft na het afronden van zijn traineeship de mogelijkheid gekregen om als projectleider sturing te geven aan diverse bouwprojecten. Tijdens zijn traineeship werd al snel duidelijk dat Roy de touwtjes goed in handen heeft én dat hij passie heeft voor de bouwwereld.

“Na het afronden van de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde aan Hogeschool Saxion, in 2017, kreeg ik van iemand de tip om bij Roosdom Tijhuis een traineeship te volgen. In een periode van 2,5 jaar heb ik op vier verschillende afdelingen meegewerkt: de werkvoorbereiding, de tekenkamer, de calculatie en de uitvoering. De keuze voor deze afdelingen lag volledig bij mijzelf: in een relatief korte tijd heb ik de facetten van het bedrijf leren kennen die míj het meest aanspraken. Ook was ik verantwoordelijk voor mijn eigen projecten. Zo mocht ik de werkvoorbereiding doen van een groot aantal woningen in Groningen en – onder toezicht van een hoofduitvoerder – de uitvoering doen van 24 woningen in Meppel. Ik werkte dus als volwaardige, maar nog wel lerende werknemer mee.”

Nu: projectleider / werkvoorbereider en innovator

“Na afloop van het traineeship ben ik gestart als werkvoorbereider en innovator – een leuke en uitdagende functie. Naast mijn werkzaamheden als werkvoorbereider houd ik mij nu dus ook bezig met de innovaties binnen Roosdom Tijhuis. Omdat er bij Roosdom Tijhuis mogelijkheden waren om door te groeien richting projectleiding, ben ik gevraagd om enkele projecten zelfstandig op te pakken. Ik combineer beide functies nu en juist door die combinatie merk ik dat ik veel leer in korte tijd.”

Uitdagend werk, fijne werksfeer

“Behalve deze grote innovaties komen er ook regelmatig verbetervoorstellen van onderaannemers, collega-timmermannen of uitvoerders binnen. Deze komen dan bij mij terecht en in overleg met collega’s of partners zoek ik uit of ze binnen ons bouwconcept passen. Tijdens de overleggen bespreken we ook wat er op de verschillende bouwplaatsen goed gaat en wat ontwikkelpunten zijn. Het is elke dag weer uitdagend en leuk om met kleine en grote verbeteringen/innovaties bezig te zijn. Verder is de werksfeer binnen Roosdom Tijhuis goed. Ondanks dat het een groot bedrijf is, merk je vooral dat het een warm familiebedrijf is. En doordat ik met verschillende projecten bezig ben, heb ik contact met collega’s uit het hele bedrijf en ook nog eens met de collega’s op de bouwplaatsen. Dat maakt het voor mij extra leuk.”