Interne opleding + de beste voorwaarden
Goed voor elkaar

Van stage naar traineeship bij Roosdom Tijhuis

Van stage naar afstudeerstage naar traineeship: zó ziet de loopbaan van Teun Heuvelman bij Roosdom Tijhuis eruit. Tot nu toe in ieder geval, want: “Als het aan mij ligt, ga ik hier de komende jaren niet weg.”

“In het derde jaar van mijn mbo-opleiding heb ik 10 weken stage gelopen op de tekenkamer. Niet alleen vond ik het werk daar erg leuk, ik werd door de collega’s daar ook goed geholpen met mijn opdrachten voor school”, vertelt Teun. “Bovendien vond ik de werksfeer heel fijn. Mede daarom heb ik in mijn vierde leerjaar ook mijn afstudeerstage hier gedaan – dit keer op de afdeling werkvoorbereiding. Na mijn afstuderen wilde ik gewoon gaan werken, maar dat liep anders: ik kreeg van Roosdom Tijhuis het traineeship plus een hbo-opleiding aangeboden. Dat aanbod kon ik natuurlijk niet afslaan!”

Combinatie van theorie en praktijk

Op maandag en dinsdag volgt Teun de opleiding Ad Bouwkunde aan Hogeschool Windesheim, de rest van de week werkt hij op de tekenkamer – een mooie combinatie van theorie en praktijk. “Ik kende de tekenkamer al door mijn stage, maar nu draai ik hier ook mijn eigen projecten. Binnen het traineeship komen later ook nog andere afdelingen aan bod, zodat ik goed kan ontdekken welk vakgebied mij het meest aanspreekt en waar mijn talenten liggen. Ook op de werkvoorbereiding wil ik bijvoorbeeld nog graag mijn eigen projecten draaien. Verder ben ik nieuwsgierig naar de afdeling calculatie en wil ik misschien nog de bouw op.”

“Roosdom Tijhuis is een fantastisch leerbedrijf”

“Het mooie aan het traineeship vind ik dat er genoeg begeleiding is, maar dat je ook de vrijheid krijgt om zelf te ontdekken”, gaat Teun verder. “Verder is Roosdom Tijhuis een fantastisch leerbedrijf. Van architect tot kopersbegeleider tot bouwplaatsmedewerker: iedereen hier wil je op weg helpen. Je kunt gewoon bij iemand binnenlopen en je vragen stellen, en daar wordt dan ook écht tijd voor vrijgemaakt. Ik vind dit traineeship dan ook een aanrader voor iedere beginner in de bouw – het is gewoon super voor elkaar hier! Daarnaast is de sfeer onderling heel prettig. We kunnen als collega’s gezond kritisch zijn op elkaars werk, maar hebben ook veel lol met elkaar én kunnen met serieuze onderwerpen bij elkaar terecht. Dat is een fijne afwisseling.”

Teuns ambitie

Het traineeship van Teun is nog maar net begonnen, maar hij weet nu al dat hij daarna graag bij Roosdom Tijhuis wil blijven werken. “Tijdens het traineeship wil ik mijn passie vinden: wat vind ik binnen de bouw het allerleukste om te doen? En natuurlijk wil ik ook mijn hbo-opleiding afronden. Wat verder mijn ambitie is? Dat weet ik nog niet precies, maar binnen Roosdom Tijhuis zijn er genoeg mogelijkheden om door te groeien. Als het aan mij ligt, ga ik hier de komende jaren dan ook niet weg!”

Teun Heuvelman